- Onze job -

Wie zijn wij?

De Carabiniers-Grenadiers is een infanterie eenheid gelegen te Leopoldsburg die deel uitmaakt van de gemotoriseerde brigade. Als gevechtseenheid maken we gebruik van licht bepantserde voertuigen (DINGO en LYNX SPS) die voornamelijk worden ingezet voor de verplaatsingen op het terrein. Tijdens de uitvoering van operaties werken we voornamelijk te voet in diverse terreinen, zoals steden, bossen, woestijn,…

Wat doen we?

Als operationele gevechtseenheid bereiden we ons voor op operaties. In een recent verleden zijn we ingezet in Bosnië, Kosovo, Libanon, Afghanistan en Mali. Als infanterie eenheid werken we steeds in groepsverband. Cohesie, doorzettingsvermogen, discipline en fysieke paraatheid vormen de hoekstenen van onze werking.

Van de infanterist wordt verwacht dat hij kan functioneren op alle strijdtonelen, hoe complex, uitdagend en uitputtend ze vaak zijn. Om te kunnen slagen rekenen we op onze eigen gevechtskracht zoals verkenners, snipers, fuseliers, mortieren, anti-tankwapens. Tijdens het gevecht worden we gesteund door andere eenheden die zorgen voor luchtsteun, directe en indirecte vuursteun, inlichtingen….

Hoe bereiken wij ons doel?

Door een veelzijdige, uitdagende opleiding op verschillende wapensystemen, intensief sporten en het uitvoeren van trainingen bereiden we ons voor op een eventuele opdracht. We gaan hiervoor op trainingskamp in binnen- en buitenland en trainen we ook vaak samen met andere landen.

 

Kameraadschap, fierheid en professionalisme dragen we hoog in het vaandel. Het leven van een infanterist is zeer gevarieerd, maar ook veeleisend waarbij we telkens opnieuw op elkaar moeten kunnen rekenen. De Carabiniers-Grenadiers zijn dan ook een grote familie!

Close Menu