Welkom

Beste bezoeker,

Welkom bij het bataljon Carabiniers Prins Boudewijn-Grenadiers.  U bezoekt de website van een prachtige gevechtseenheid waar de Hoorn en de Granaat samen het eenheidskenteken vormen en hierbij verwijzen naar de roemrijke geschiedenis en tradities van de Carabiniers en Grenadiers.

Onze thuisbasis ligt in Leopoldsburg. Hier trainen onze mannen en vrouwen dagelijks in afwachting om te worden ingezet in binnen- en buitenland. Als infanterie eenheid treden wij voornamelijk te voet op. Een uitdagende, maar tevens veeleisende job waarbij flexibiliteit, teamgeest, een goede fysieke conditie en beschikbaarheid permanente vereisten zijn.

Dit alles en nog veel meer kunt u hier lezen en zien. Ik bedank u alvast voor uw bezoek. Veel plezier en hopelijk tot binnenkort!

“Parvi sed Magni”

“Eens Grenadier, steeds Grenadier”

Met vriendelijke groeten,

Luitenant-kolonel stafbrevethouder Rudi RYCKEBOSCH

Korpscommandant